”2020 yılı Gayrimenkul Sektörü için daha iyi bir yıl olacak”

  • Keypoint Gayrimenkul tarafından Keypoint Gayrimenkul
  • 4 sene önce

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE 2019 YILINI DEĞERLENDİREN VE 2020 İÇİN ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞAN KEYPOİNT GAYRİMENKUL KURUCUSU TARIK SEÇKİN, GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE 2020 YILININ, GERİDE BIRAKTIĞIMIZ 2019 YILINA GÖRE ÇOK DAHA VERİMLİ BİR YIL OLMASINI BEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

‘’2019 yılı genel olarak küresel bazda artan büyüme endişeleri ve alınmaya çalışılan önlemlerle geçen bir yıl oldu. Yaşanan ticaret savaşları, küresel ekonomik dengesizlikleri beraberinde getirdi. Bu durumun varlık fiyatlarında aşağı yönlü beklentileri güçlendirdiğini gördük.

Gelişmiş ülkelerde sağlanan parasal teşviklerin ve uygulanan faiz politikalarının istenilen başarıya ulaşamadığını gözlemledik. Gelişmekte olan ülkeler ise enflasyon politikalarına göre benzer uygulamalar yaparak, ekonomik büyüme stratejileri oluşturmaya çalıştılar.

Ülkemizde ise ekonomik olarak yaşanan dalgalanmaların özellikle son dönemde faiz alanında etkilerinin giderek daha normalleştiğini görmekteyiz’’ dedi.

İnşaat sektörünün, yarattığı katma değer ve istihdam olanaklarıyla, ülke ekonomimiz için son derece büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Tarık Seçkin ‘’Geçtiğimiz 20 yıl boyunca, Türkiye’de inşaat sektörü ekonominin büyümesine paralel bir büyüme gerçekleştirmiştir. 2019 yılına baktığımızda gerçekleşen konut satışı rakamlarının, konjonktür düşünüldüğünde gerçekleşmelerin normal olduğunu söyleyebiliriz. Son dönemde ise özellikle kamu bankalarının konut kredi faizlerinde yaptığı indirimler, özellikle ipotekli satışlar üzerinde olumlu etki yaratmış olup, hem tüketici hem de üretici açısından canlılığı artırmaya başlamıştır’’ dedi.

Konut satışlarında yabancıya satışların da önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Tarık Seçkin ‘’Yabancı satışlarda, 2019 yılında yaklaşık 45.000 adet konut satışı yapıldı. 2020 yılında özellikle hazır konutlar olmak üzere beklentimiz bu rakamın çok üzerinde’’ dedi. Ülke nüfusunun %18,4’ünün ikamet ettiği İstanbul’un, %0,26’lık nüfus artışı gösterdiğine dikkat çeken Tarık Seçkin, özellikle büyük şehirlerdeki nüfus artışının konut sektörüne olan talebi artmaya devam edeceğine işaret etti.

 

 

Compare listings

Karşılaştırmak